header-tennisballen.jpg

2018 15 12 Pannenkoekentoernooi 2 500Berekoud maar beregezellig was het pannenkoektoernooi 2018 voor de jeugd op zaterdagmiddag 15 december 2018 in Akkrum. In totaal 26 jeugdleden van de tennisverenigingen in Aldeboarn, Jirnsum en Akkrum kwamen spelen, een mooie opkomst. Het was droog maar het waaide hard en de temperatuur was nog net boven nul: de gevoelstemperatuur was berekoud.

In de categorieën rood, oranje en groen zijn wedstrijden van een kwartier gespeeld. In alle poules waren alleen dubbels. De kinderen waren goed ingepakt. Ondanks de lastige omstandigheden werden leuke partijen gespeeld.

Terwijl de ballen over het vlogen, was een aantal ouders thuis al druk aan het pannenkoeken bakken. Na bijna twee uur spelen konden de jeugdleden op de versgebakken pannenkoeken aanvallen. De meegekomen ouders genoten van de lekkere erwtensoep, die door Jelle (vader van Ane-Egbert de Jong) is gemaakt. Ook kan er een glaasje glühwein worden gedronken, die gretig aftrek vind. De kantine was alvast in een gezellige kerstsfeer gehuld.

Na de pannenkoeken hadden de jeugdleden weer volop energie en gingen ze allemaal weer druk aan het tennissen, op het tri-tennistoestel of tegen tennismuur aan het oefenen. Na de pauze werden nog drie ronden gespeeld, waarna de uitslag werd bepaald. Voor alle kinderen was er een prijsje.

,,Na de prijsuitreiking gaan de kinderen maar ook de ouders met een voldaan gevoel weer naar huis. Een berekoud maar beregezellig toernooi. Alle ouders die meegeholpen hebben van harte bedankt!’’, aldus de organiserende jeugdcommissie van Tennisvereniging Akkrum.

Uitslag:
Rood
1 Thijs Bloothoofd en Sven Bootsma
2 Dion Xiang en Isabelle Meijer
3 Sjoerd Jouke Monkelbaan

Oranje
1 Wester Kamminga
2 Alyne Goerres en Marije van der Laan
3 Aniek van Warmerdam en Ane-Egbert de Jong

Bij de foto's:

Boven: Jeugdleden wachten op de tweede ronde pannenkoeken.

 

Jeugdleden hebben de eerste lading pannenkoeken net op

2018 15 12 Pannenkoekentoernooi 1 500

Trainer Wilfred Meulman in een onderonsje met Janet Boersma

2018 15 12 Pannenkoekentoernooi 3 500

 

Foto's Herman Stokman

Nieuws rond 40 jaar tennis in Akkrum

Heaters verwarmen tennisterras

De terrasverwarming van Tennisvereniging Akkrum brandt. Anne Hof (l) en Fred Zondervan hebben de beide branders opgehangen. Tijdens de tweede wedstrijdavond van de interne woensdagavondcompetitie wordt het jubileumcadeau uitvoerig getest.

Lees meer...
Lees alle berichten >>

Agenda

Geen evenementen

tva winter