header-zonnepanelen.jpg

Afgekeurde mastHet uitrusten van alle drie banen met led-verlichting kost Tennisvereniging Akkrum 12.000 euro. Voor dat geld worden ook de twee afgekeurde lichtmasten op baan drie vervangen. De totale kosten van het project bedragen circa 21.500 euro, maar met een extra subsidie van 2.500 euro van de gemeente betaalt de vereniging niet meer dan rond de 12.500 euro.

Tijdens een extra algemene ledenvergadering op vrijdag 29 november 2019 komt het voorstel van het bestuur op tafel. Een alternatief plan is om alleen de beide afgekeurde masten van baan drie te vervangen en op alle drie banen de bestaande gasdrukverlichting te houden. De kosten daarvan bedragen 6.000 euro. Omdat daarmee geen energiebesparende maatregelen worden getroffen, is er ook geen subsidie mogelijk.

In een uitgebreid voorstel somt het bestuur de voordelen van overschakelen op led-verlichting op. De aan te schaffen led-lampen voldoen aan de nieuwste KNLTB-normen: ze geven meer en gelijkmatiger licht dan de conventionele gasdruklampen. Bovendien gaan ze twintig keer langer mee, waardoor op het verwisselen ervan wordt bespaard. Binnen zes tot acht jaar tijd wordt de investering in led-lampen terugverdiend, omdat flink op verbruik van stroom wordt bespaard.

De investering in beide alternatieven kunnen volgens het bestuur zonder gevolgen voor de hoogte van de contributie worden bekostigd.

De besparing op stroomkosten heeft ook gevolgen voor de jaarlijkse opbrengst uit de zonnepanelen. Het ontstane overschot wil het bestuur wellicht gebruiken voor de verwarming en heetwatervoorziening in het clubgebouw. De cv-ketel is namelijk over een paar jaar afgeschreven.

In de kantine van ons clubgebouw (geopend tijdens lessen, competities en vaste wedstrijden) liggen de stukken de komende weken ter inzage. Of klik op een van de volgende linkjes voor de volgende bescheiden:

- Uitnodiging algemene ledenvergadering op vrijjdag 29 november 2019:

Het rapport van Rei-Lux betreffende stabiliteitsmetingen van de verlichtingsmasten van alle banen.


- De offertes van twee bedrijven voor de vervanging van de masten van baan 3 en het overzetten van de bestaande gasdruklampen.

- De offerte van deze bedrijven voor vervanging van de masten van baan 3 en het voorzien van alle masten van led armaturen

 

Foto: Noordoost.nl

Agenda

Geen evenementen

tva winter