header-toss.jpg

21032551 TVA Baan hek 1Het tenniscomplex en de banen in Akkrum hebben brede toegangshekken gekregen. Reden is dat groot materiaal van onderhoudsploegen straks de banen op moet. De smalle toegangshekken verhinderden dat. Medewerkers van Marcel Oosten Hekwerken uit Oudehorne klaarden de klus op donderdag 25 maart 2021 samen met vrijwilligers Herman Bierma (rechts op de foto), Geert Couperus en Rikus Rudolphi (links).

 

 Het smalle toegangshek van baan 3 is naar de achterzijde van baan 2 verplaatst. Tennissers kunnen via de nieuwe toegang op baan twee komen zonder de spelers op baan 1 te hinderen. Mochten ze hun bal aan de achterzijde over het hek zien verdwijnen, dan hoeven ze niet langer via de zijkant te lopen. ,,Daarmee wordt het een stuk vriendelijker wat de toegang betreft. Alleen als de bal in de windwal verdwijnt hoef je nog door het hek aan de zijkant’’, aldus Rikus Rudolphi.

Tegelijk met het plaatsen van de brede hekken zijn ook bestaande mankementen aan het veertig jaar oude hekwerk verholpen. Draden zijn opnieuw gespannen, buizen opnieuw gezet. Een extra draad houdt de onderkant van het gaas op spanning, zodat de ballen er niet onderdoor vliegen. Ook is een stalen steunbeer langs baan 3 verplaatst, terwijl het hekwerk voor extra steun ook nog aan een van de lichtmasten is vastgezet.

De nieuwe hekken zijn twee meter breed. Voldoende voor het materieel van de Antea Groep, dat in mei wordt ingezet om met behulp van naalden de speelmat en ondergrond poreus te maken. Samen met het doorspoelen van de drainage moet die maatregel ervoor zorgen dat wateroverlast op de banen tot het verleden behoren.

---

Johan Bergstra (l) en Oene de Haan plaatsen het oude hek van baan 3 aan de achterzijde van baan 2. Spelers kunnen nu direct de baan op en hoeven niet via de tamelijk onbegaanbare zijkant.

21032550 hekwerk baan 2

 

 Vrijwilliger Geert Couperus geeft aanwijzigingen aan de hekwerkers achter het hek.

21032552 TVA hekwerken Geert Couperus wijst

Foto's Noordoost.nl

Agenda

Geen evenementen

230614 TVA Banner Toss avond

Tennisballen op de banen van Tennisvereniging Akkrum in de avonduren. De lichtmasten en het kunstgras met keramisch gravel (merknaam Smash Court van Grontmij, maar in Akkrum van Antea Group)