17020858_Koukleumenopdebank.jpg

210508 Klussendag I TVA Karien Hammink 500K, L, M O en P mogen een klussendagje inhalen

Begint je achternaam met een P, R of S? Dan mag je op zaterdag 9 oktober 2021 aantreden op de derde Klussendag van Tennisvereniging Akkrum. Die met een K, L, M, O of P mogen ook langskomen. Het gros van KLMOP’ers was er de vorige keer niet, dus mag je op de eerstvolgende klussendag laten zien dat de tennisclub je na aan het hart ligt en je een blinkend tennispark top vindt.

Enthousiast als ze altijd is komt Froukje Porte zeker. Erick Kroeze is ook van de partij. Ykerim Krol vindt tennis een prachtsport, dus wil ze dat het tennispark er goed uit ziet. Janke Leegsma en Astrid van Leeuwen zijn het roerend met haar eens. Als kantinecommissielid zorgt Sandra Lettinga voor de hapjes en snapjes. Koffie met koek staan in de pauze klaar.

Bram Maasdam en Dennis van Marle weten wat het kost om betaalde krachten in te huren, dus dragen zij zeker hun steentje bij. Fransiska Mast, Isabelle Meijer en Jenneke van der Meulen staan te trappelen van ongeduld. Niemand minder dan Henk Mulder wil na een inspannende partij graag op een opgeruimd terras zitten. Dat is een mooi klusje voor hem.

Emil Oosterdijk, Richard Paulusma en Giedo Pen moeten misschien wat wennen, maar als je eenmaal een klussendag hebt meegedraaid, dan leer je andere mensen kennen en kom je een volgende keer zeker weer. Harry Petter weet als geen ander wat klussen is, die zien we wel. EN het wordt hoog tijd dat Rob Platteel weer eens naar de baan komt; eerst maar een klussendag en dan gewoon op de donderdag weer lekker tennissen. Nee, geen excuus, Rob!

Kantine poetsen? Geen vrouwenwerk
We zouden ze misschien beledigen als we zeiden dat ze mooi de kantine kunnen poetsen, Lara Pol, Marit Postma, Boukje Ratering, Grethe Reidinga, Tea Rodenburg, dus dat doen we niet, die klus blijft voor oudijzerkoopman Criss Roemers, Joep van Rooy en Rikus Rudolphi.

Murk van der Schaaf haalt Jildou van der Schaaf op en belt onderweg bij Jan Jouke Schootstra en Johan Schootstra aan om ze eraan te herinneren dat het de Grote Dag is. Eenmaal op weg gaat Van der Schaaf senior ook even bij Johan van der Sluis langs, op zijn nieuwe stekkie. Rixt Smit, Roland van der Starre, Wouter van Steijn en Bart Stobbe komen sowieso, daar hoeft niemand zich druk over te maken.

Klussendagcoördinator Herman Stokman heeft de negende oktober zijn handen vol om deze dubbele groep aan te sturen. Iedereen is van harte welkom om 9.00 uur. Drie uurtjes later staat het park er weer spic en span bij.

– Klussendag zaterdag 9 oktober 2021 (was 2 oktober 2021!)
– 9.00-12.00 uur
– Voor iedereen van wie de achternaam met KLMOP of PRS begint.
– Alle leden hebben zich verplicht om eenmaal per jaar een een vrijwilligerstaak te verrichten.

Lees ook het verhaal over het hoe en waarom van de verlpichte klussendag op deze link.

Foto boven: Karien Hammink tijdens de eerste klussendag in 2021

Foto onder: Juniorlid Ane-Egbert de Jong steekt de handen uit de mouwen.

210508 Klussendag I TVA Ane EgbertdeJong 500

Doodgespoten heremoes langs de tennisbanen in Akkrum. Autoclean Akkrum zorgde ervoor dat het verwijderen van het taaie onkruid voor de klussers op 9 oktober 2021 een stuk gemakkelijker wordt.

21091850 Heremoes Tennisbaan Akkrum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: Noordoost.nl

Agenda

04 nov 2021    13:00 - 17:00
Start Wintercompetitie donderdag
07 nov 2021    10:00 - 17:00
Start Wintercompetitie zondag

tva winter