16040252_ballenstapel_1200x300.jpg

220917 Toernooi winnaars 1000De winnaars (v. l. n. r.) Elly Heerschop, Rinske de Jong en Fransiska MastHet eerste gezelligheidstoernooi in drie jaar tijd is voor Tennisvereniging Akkrum direct aanleiding om maar drie op rij te organiseren. Deelnemers hadden zaterdag 17 september 2022 de smaak met een eerste toernooi te pakken. Ze prikten direct een datum voor het Bitterballentoernooi – in september of oktober 2022 - en een Oktoberfest-toernooi op zaterdag 12 november 2022. De initiatiefnemers hadden er op dat moment net hun eerste toernooitje op zitten: de After Summer Mix Dubbel Party. Daar waren 22 deelnemers van de partij.

De gezelligheid was troef tijdens het AfterSummer-toernooi. Beginners en gevorderden speelden door elkaar, oud-gedienden waren van de partij, ze maakten kennis met nieuwkomers. Absolute rookie Patrick Mulder had het tennisracket nog maar sinds twee weken in zijn handen. Dank zij zijn scherpe balinzicht was hij niet makkelijk te verschalken, maar ,,ik moet de basisslagen nog onder de knie zien te krijgen. Daar gaan we de komende lesperiode mee aan de slag.’’

Voor organisator Herman Stokman was het even wennen. Hij kende niet de sterkte van alle spelers, waardoor partijen wel eens eindigden met 6-0. De meeste koppels, die min of meer lukraak en zoveel mogelijk op gelijke sterkte waren samengesteld, hadden achteraf soms fenomenale slagenpartijen achter de rug. Rekenmeester Geert Couperus had een fraaie spreadsheet, waarin de deelnemers konden zien wanneer ze moesten spelen, maar waarin ook direct de uitslagen van de wedstrijden werden genoteerd en de uiteindelijke ranglijst werd samengesteld.

Het wisselvallige weer met nu en dan een lichte regenbui resulteerde in een verkort speelschema. Als gevolg van eerdere buien stond baan drie onder water toen het toernooi begon. Alleen de banen 1 en 2 bleven ondanks soms flinke spetters de hele middag bespeelbaar. Aanvankelijk zou iedereen vier partijen van een 25 minuten spelen, maar de speeltijd werd met vijf minuten ingekort.

Het hapjescomité had voor een keur aan smakelijke gerechten gezorgd. De soep van Merel Jagersma, de wraps van Froukje Porte en hapjes van Jetske de Blaauw vielen zeer in de smaak.

En jazeker, er waren ook winnaars. De eeuwige roem als winnares van het Eerste Toernooi na de Wereldwijde Coronapandemie van Tennisvereniging Akkrum was voor Fransiska Mast, die drie gewonnen wedstrijden en een gelijkspel op haar conto schreef. Tweede werd Elly Heerschop en als derde eindige Rinske de Jong.

Foto's: Colette Govaars en Herman Stokman

220917 Toernooi tribune 1000

220917 Toernooi speelveld 2 1000

 

220917 Toernooi speelveld 1000

 

Patrick Mulder (l) en PieterHania.220918 Akkrum tennistoernooi SUmmer AfterpartyPatrickMulder PieterHania

 

Agenda

15 okt 2022    14:00 -
Bitterballentoernooi 2022
12 nov 2022    14:00 - 17:00
Oktoberfest-toernooi 2022

Tennisballen op de banen van Tennisvereniging Akkrum in de avonduren. De lichtmasten en het kunstgras met keramisch gravel (merknaam Smash Court van Grontmij, maar in Akkrum van Antea Group)

tva winter