header-tennesracket-jongeren.jpg

161214 Woensdagavondcompetitie Nicoline koers Mark Edelijn 1000De zevende editie van de interne woensdagavondcompetitie van Tennisvereniging Akkrum start op 2 november 2022. ,,Met zestien heren en evenveel dames kunnen we een leuke competitie organiseren'', vertelt trainer Wilfred Meulman. Ze spelen om de week een wedstrijd van ongeveer anderhalf uur, die meetelt voor de ranglijst. Het schema voor de eerste helft van het winterseizoen tot de jaarwisseling is klaar.

Elke woensdagavond worden twee ronden gespeeld. De ene begint om 19.00 uur, de volgende om circa half negen. De spelregels zijn enigszins aangepast. Er wordt om twee gewonnen sets gespeeld. Bij een gelijke stand in sets worden een supertiebreak tot 10 punten gespeeld, met een verschil van twee punten.

Trainer Wilfred Meulman organiseert het toernooi met een commissie, bestaande uit Fransiska Mast, Sandra Lettinga, Froukje Porte en Elly Heerschop.

Nog even de spelregels op een rijtje :
• We gaan een hele wedstrijd spelen, dat wil zeggen 2 gewonnen sets
• Bij de stand 40-40 wordt er om het winnend punt gespeeld. Het koppel wat dus die rally wint, wint de game. Het ontvangende team mag bepalen rechts of links te willen ontvangen
• Mocht het zo zijn, dat beide teams een set winnen, dan is de 3e set een supertiebreak. Je speelt een supertiebreak tot 10 punten, met 2 punten verschil.
• Een set winnen telt voor 3 punten.
• Als je zelf niet kunt spelen dan zijn er een aantal invallers die graag een keer willen spelen, eventueel kun je ook iemand uit de andere week vragen voor je te spelen, maar dan wel een heer/dame van ongeveer hetzelfde speelniveau.
• Bij meer dan 3 keer laten invallen, worden je punten niet meegenomen in de uitslagen van die wedstrijden waar je dus iemand anders voor je laat spelen.

Foto: Noordoost.nl

Agenda

06 jan 2024    16:30 -
Nieuwjaarsreceptie 2024

230614 TVA Banner Toss avond

Tennisballen op de banen van Tennisvereniging Akkrum in de avonduren. De lichtmasten en het kunstgras met keramisch gravel (merknaam Smash Court van Grontmij, maar in Akkrum van Antea Group)