header-tennesracket-jongeren.jpg

221026TVA Dames2dinsdag kampioen najaar2022Drie kampioensteams heeft Tennisvereniging Akkrum in de KNLTB Najaarscompetitie 2022. De dames van Akkrum 2 dinsdag wonnen met een puntje verschil in de tweede afdeling van derde klasse. Dames 3 dinsdag eindige als eerste in de eerste afdeling van de vierde klasse 17-plus. Het eerste herenteam op de woensdagavond veroverde de titel in tweede afdeling van de vijfde klasse.

Het tweede dinsdagavonddamesteam had een serie spannende wedstrijden nodig om kampioen te worden. Aan mede-kandidaat voor de titel Oudehaske hadden de dames een zware kluif. Jildou van der Schaaf, Elly Heerschop, Rinske de Jong, Klaske Bottema en Colette Govaars (op de foto van links naar rechts) kaapten de eerste positie net voor de neus van Oudehaske, de uiteindelijke nummer twee, weg.

Het derde team van Akkrum werd zowel voorjaar- als najaarskampioen. Renate van der Velde, Deborah Boomsma, Jettina van der Valk, Gerrie Dijkstra, Boukje Ratering en invaller Antiny Boschma leverden daarmee een puike prestatie. De najaarscompetititie verliep voor het damesteam uitstekend. Een gelijkspel tegen tennisvereniging Net yn’t Net uit Heeg en LTC ‘78 uit Langweer, winst tegen Kinea uit De Knipe, De Vliegende Bal uit Sneek en De Greensetters uit Sint Nicolaasga brachten het team naar de eerste positie.

Het eerste 35+-herenteam werd kampioen in de tweede afdeling van de 5e klasse op de woensdagavond. Johan Arendz, Tjalf Vermij, Leo Jan Weidenaar, Harry Petter, Jan de Jong, Mark Edelijn en Henk Mulder tennisten elf punten uit vier wedstrijden bij elkaar. Ze speelden twee keer een wedstrijd gelijk, wonnen een keer met 3-1 van Franeker 3 en boekten een klinkende overwinning van 4-0 op De Skearnetikkers uit Scharnegoutum gewonnen.

Eindstanden teams Akkrum KNLTB Najaarscompetitie 2022:

Heren woensdagavond
Dubbel 35+ 5e klasse – Afdeling 2 AKKRUM 1 Eindstand kampioen
Dubbel 35+ 5e klasse – Afdeling 1 AKKRUM 2 Eindstand 4e
Dubbel 35+ 5e klasse – Afdeling 4 AKKRUM 3 Eindstand 3e

Dames dinsdagavond
Dames Dubbel 17+ 2e klasse – Afdeling 1 AKKRUM 1 Eindstand 5e
Dames Dubbel 17+ 3e klasse – Afdeling 2 AKKRUM 2 Kampioen
Dames Dubbel 17+ 4e klasse – Afdeling 1 AKKRUM 3 kampioen
Dames Dubbel 17+ 5e klasse – Afdeling 1 AKKRUM 4 Eindstand 3e

Gemengd jeugd zondag
Groen 10 t/m 12 jaar Groen 1 – Afdeling 91 AKKRUM 1 Eindstand 4e
Groen 10 t/m 12 jaar Groen 2 – Afdeling 147 AKKRUM 2 Eindstand 3e
Junioren 11 t/m 14 jaar 2e klasse – Afdeling 64 AKKRUM 1 Eindstand 6e

Jongens zondag
Jongens 13 t/m 17 jaar 2e klasse – Afdeling 56 AKKRUM 1 Eindstand 3e

Foto: Tennisvereniging Oudehaske

Agenda

Geen evenementen

Tennisballen op de banen van Tennisvereniging Akkrum in de avonduren. De lichtmasten en het kunstgras met keramisch gravel (merknaam Smash Court van Grontmij, maar in Akkrum van Antea Group)

tva winter