17020858_Koukleumenopdebank.jpg

220118 TVA woensdagavondcompetitie 450

Samen met onze trainer Wilfred hebben wij zeven jaar geleden een activiteit bedacht voor leden van TV Akkrum. Deze activiteit is bedoeld voor alle leden maar met name voor de lessers van TV Akkrum en voor leden die tot nog toe niet aan een competitie-vorm deelnemen. Wij trachten hierdoor meer leden op de baan te krijgen, meer plezier in de sport te creëren en meer binding met de vereniging te hebben.

Vorig jaar konden we na de corona-periode gelukkig weer deze competitie opzetten en waren er 32 deelnemers. We hopen dit jaar dit aantal weer te bereiken en natuurlijk het liefst meer!!

We noemen deze activiteit; de Interne Woensdagavondcompetitie

De opzet is simpel;

Je speelt gemiddeld 1 keer in de 14 dagen op de woensdagavond een wedstrijd in dubbelspelvorm met verschillende partners tegen verschillende tegenstanders. De speeltijden zijn vanaf 19.15 uur of vanaf ca 20.30 uur. De aanvangstijd van de 2e speelronde is geschat, omdat je dus een hele wedstrijd speelt. Dit systeem hebben we vorig jaar ook gebruikt en uit ervaring is gebleken dat de (meeste) wedstrijden, die om 19.15 uur starten, rond 20.30 uur (en soms wel eerder!) klaar zijn.

Bij de stand 40-40 (deuce) speel je om het winnend punt.

Mocht je een keer niet kunnen tennissen dien je zelf een vervanger te regelen en in vakantieperioden worden er geen wedstijden gespeeld. Als er meer dan 48 deelnemers zijn voor deze competitie-vorm, dan gaan we naar wedstrijden van 1 uur en kunnen we 3 rondes plannen op 1 avond.

Er wordt gespeeld volgens de spelregels van de dinsdag-en woensdagavondcompetitie van de KNLTB. Dat houdt in dat je speelt om 2 gewonnen sets. Mocht je beide een set winnen dan speel je de 3e set als een supertiebreak. (t/m 10 punten met 2 punten verschil)

Een set winnen levert je 3 punten op. Je kunt dus per wedstrijd maximaal 6 punten verdienen.

Na afloop van de wedstrijd schrijf je de stand op in de hal van de kantine. Dit wordt bijgehouden, zodat na afloop van de competitie een mooi prijsje zal worden uitgereikt.

We willen gaan starten op woensdag 8 november. De kosten voor deelname aan deze competitie bedragen 10 euro per persoon voor het aanschaffen van ballen, prijzen e.d..

Wil je meedoen aan onze leuke, leerzame en vooral gezellige competitievorm??? Schrijf je dan in voor 20 oktober a.s. door een email te sturen naar; wilfredtennis@hotmail.com

Wij hopen op veel deelname, zodat we iedereen op zijn/haar niveau kunnen laten spelen.

Met sportieve groeten,

De interne woensdagavondcompetitie-commissie.

Fransiska Mast, Sandra Lettinga, Froukje Porte, Elly Heerschop en Wilfred Meulman

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000