header-toss.jpg

De nieuwste klok van Tennisvereniging Akkrum is stormvast opgehangen. Met de laatste handvol, meest tweedehands [ ... ]

Lees verder....

Terwijl de energieprijzen de pan uitgieren, brandden woensdagnacht en donderdag een groot deel van de [ ... ]

Lees verder....
Overige berichten:

241017 Akkrum SaskiadeBoer Tweede trainer TvAkkrum 1000Saskia de Boer (45) uit Leeuwarden wordt de tweede trainer bij Tennisvereniging Akkrum. Ze geeft les aan de groepen van de dinsdag, die nu naar de donderdagavond verhuizen. Ze neemt de training over van Wilfred Meulman, die op de dinsdagavond padeltraining bij Tennisvereniging Joure gaat geven. Meulman blijft op de maandag en vrijdag in Akkrum. De Boer is donderdag 18 oktober 2024 gestart.

Na een lange onderbreking is Saskia de Boer twee jaar geleden weer gaan tennissen. In haar jeugd speelde ze op topniveau, onder andere in de Friese selectie. Als trainer gaf ze ook een aantal jaren les in Leeuwarden. Ze speelde onder andere bij tennisvereniging De Bontekoe in de Friese hoofdstad. Op haar twintigste stopte ze met spelen, maar ging nog wel een jaartje door als trainer. Het duurde nog eens 23 jaar voordat ze het spelletje weer oppakte. Ze viel in bij het damesteam van Tennisclub ‘t Nijlân in Leeuwarden en besloot daar weer lid te worden. ,,Het spelen van tennis verleer je niet’’, zegt ze.

Lesplekken open
Op dit moment heeft Tennisvereniging Akkrum in totaal acht lesgroepen met de volwassenen en zeven jeugdgroepen, verdeeld over de maandag, dinsdag en vrijdag. In een aantal groepen zijn deze winter nog een aantal plekken beschikbaar. Tennissers die hun vaardigheden willen verbeteren, kunnen daar aansluiten. Opgave kan via het formulier op de aanmeldpagina van TvAkkrum.nl

Competitie op dinsdag
De verhuizing van de trainingen van dinsdag naar donderdag is mede ingegeven doordat drie of vier teams van Akkrum meedoen aan de voorjaars- en herfstcompetitie op de dinsdagavond. De lessers verhuisden dan tijdelijk naar de tennisbanen in Jirnsum. Niet een ideale situatie, aldus het bestuur van Tennisvereniging Akkrum, die blij is met de komst van Saskia de Boer op de donderdagavond.

Foto: Noordoost.nl

241017 Akkrum SaskiadeBoer Tweede trainer TvAkkrum 2 1000

 

Agenda

04 jan 2025    16:30 - 19:00
Nieuwjaarsreceptie 2025