17020858_Koukleumenopdebank.jpg

Met het inwassen van de nieuwe vloertegels in het voorraadhok heeft Fred Zondervan zijn zoveelste vrijwilligersklus voor Tennisvereniging Akkrum te pakken. Een week eerder plakte Sjoerd de Jong de tegels op hun plek. De nieuwe tegels waren nodig, omdat de betonvloer na tien jaar intensief gebruik begon te slijten. 

De afgelopen winter heeft Fred Zondervan tal van klussen opgepakt. Het hele interieur en ook een deel van het exterieur van het clubgebouw heeft hij schoongemaakt, geschuurd en geverfd. De stormschade aan het hekwerk langs baan drie heeft hij samen met onder andere Wim van Tricht gerepareerd, terwijl de geknapte staaldraden voor de winddoeken langs baan twee zijn vernieuwd. Baan drie heeft inmiddels ook nieuwe staaldraden, die de winddoeken op hun plek moeten houden. Daarnaast heeft hij alle onkruid rondom de hekwerken verwijderd.

 

 Nieuwe onderhoudsploeg nodig

Het baanonderhoud, dat voorheen door de woensdagochtendploeg werd gedaan, neemt Zondervan inmiddels ook voor zijn rekening. ,,Op dit moment is er niemand die het oppakt. Als er niks gebeurt, dan kan er schade aan het tapijt ontstaan. Vooral langs de kanten zag je een enorme groei van algen.''

De banen moeten elke week met een zware driehoeksborstel achter de trekken worden geveegd en vervolgens nog een keer met een rubbermat. Tegelijkertijd moeten de randen rondom de banen met een speciale rubberhark worden losgewoeld. Voorzitter Herman Bierma is op dit moment op zoek naar tien vrijwilligers, die bij toerbeurt de wekelijkse onderhoudsbeurt (zo'n twee uren werk) voor hun rekening nemen.

Meer informatie via bestuur@tvakkrum.nl

---

Fred Zondervan wast de tegelvloer van het voorraadhok in.

140331aa Fred Zondervan was tegels in 400

Foto: Persbureau Noordoost / Noordoost.nl)

 

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000