header_corona_afstand_houden_300.jpg

Twee herenteams van Tennisvereniging Akkrum hebben in hun klasse van de voorjaarscompetitie de ongeslagen de kampioenstitel behaald. Beiden promoveren naar een hogere klasse. Het 45+-team van Anne Sijbesma heeft het kampioenschap van de donderdag in de tweede klasse op zak. Na de volle winst winst op hekkensluiter Steenwijk  kon het 45+-team van de zaterdagmiddag zich ongeslagen winnaar noemen. 

 

Meer dan tevreden sprak captain Anne Sijbesma na de laatste partij zijn mannen toe. Vaste maat Anne Dijkstra, Kees Keuning, Herman Bierma, IJtsen Schaap en de invallers Fred Zondervan en Wim van Tricht hadden de klus geklaard. Ongeslagen kampioen. ,,Geweldich'', aldus Sijbesma, die vanwege zijn leeftijd (78) dit jaar nog maar 1 partij speelt en voor volgend jaar op zoek is naar een waardige opvolger. Het team promoveert naar de eerste klasse op de donderdag.

Het donderdagavondteam werd de afgelopen jaren steeds tweede en derde. Tot voor kort speelde Jan Prange ook mee. Op zijn tachtigste nam hij afscheid. Het t-shirt met de tekst ,,Hoe âlder ik wurd, nammerste flugger ik wie'' ligt inmiddels thuis op de kastplank. Tegen De Beampiepers uit Drachten hadden de mannen donderdagavond aan een gelijkspel genoeg. 

Verder Overijssel in

Het 45+-team van de zaterdagmiddag kan volgend jaar verder de provincie Overijssel in. De eerste klasse telt vooral deelnemers uit het oosten van de provincie, waar Akkrum al een aantal jaren speelt. De competitievorm (vijf heren spelen vijf herendubbels) is alleen daar en in Drenthe. Het klasseverschil met de andere teams was dit jaar zo groot, omdat de 2e en 3e klasse zijn samengevoegd. Captain Fred Zondervan was in de laatste wedstrijd tegen koploper Colmschathe uit Deventer niet bij. Invaller Eddie Wink en Rikus Rudolphi kweten ich keurig van hun taak. Ruurd Kramer en Alex de Haan. kwamen in een driesetter tot tweemaal toe met 2-5 achter, maar wisten de winst toch binnen te halen.

Hieronder een plaatje van de standen van alle Akkrumer teams in de voorjaarscompetitie tot maandag 26 mei 2014.

 

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000