header-tennesracket-jongeren.jpg

Het wintertoernooi met zo'n 48 leden van drie tennisverenigingen op zondag 23 november in Joure was in alle opzichten bijzonder voor Akkrum. Zij gingen met de meeste prijzen naar huis. Er was geen clubprijs, omdat de verdeling scheef was. Van gastvereniging Joure waren er tweemaal zoveel deelnemers – 24 in totaal – dan van Oudehaske en Akkrum.

 

In de sterke A-klasse, waar heel pittige partijen werden gespeeld, eindigde Ruurd Kramer op een tweede plaats. In de B-klasse eindigde Oscar Bohlanders als eerste en Johan Schootstra als tweede. Voor de deelnemers was het toernooi een prima gelegenheid om meer ervaring op te doen.

Akkrum-trainer Wilfred had het uitwisselingstoernooi samen met trainer Leendert van der Laan van Tennisvereniging Joure georganiseerd. Eerder was de uitwisseling tussen Akkrum en Oudehaske. Joure als nieuwe partner in dit verband. De Akkrumers vonden het toernooi voor herhaling vatbaar. De Jouster gaven aan dat zij het wel weer zouden willen organiseren. Dat is mooi, want zij hebben de meeste banen en een leuk park.

Hart

Domper op de vreugde rondom dit toernooi waren de hartproblemen, waarmee Alex de Haan kreeg te maken. Na een formidabele passeerslag in de tweede game van de tweede partij voelde hij druk op de borst. Met een ambulance is hij naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd. In het Hartcentrum van het Medisch Centrum Leeuwarden is hij dinsdagmiddag gedotterd en van een stent voorzien. Na een herstelperiode van zes weken hoopt hij in de loop van januari weer op de baan te staan.

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000