header_corona_afstand_houden_300.jpg

20170304 Rackethal Gorrdijk AkkrumenOudehaske 750Tennisvereniging Akkrum heeft het tweede uitwisselingstoernooi met Gorredijk opnieuw nipt gewonnen. Net als vorig jaar was het verschil met een uitslag van 16-14 klein. In 2016 pakte Akkrum de winst in elf partijen, negen waren voor Gorredijk en viermaal was het gelijkspel.

Twee spelers van Oudehaske en twee van Gorredijk harkten in totaal zeven partijen voor Akkrum binnen. Trainster en organisator Marian Haan had het duo uit Oudehaske op het laatste moment gevraagd om het toernooi vol te krijgen. De zestien tennissers van Gorredijk waren individueel sterker dan de Akkrumers, die met twaalf mensen kwamen opdagen. Twee andere spelers van Gorredijk hielpen Akkrum ook mee. Trainer Wilfred Meulman van Akkrum was vanwege ziekte afwezig.

De deelnemers konden voluit aan de bak. Marian Haan had met hangen en wurgen een knappe indeling gemaakt. Pas in de laatste uren voor de start had ze nog vier invallers voor Akkrum weten te regelen. Tijdens de wedstrijden en in overleg met de spelers maakte ze het speelschema af.

Voor de beste individuele spelers had de organisator nog fraaie prijzen. De handdoeken gingen naar Froukje van der Zee van Gorredijk en Alex de Haan van Akkrum, die eigenlijk op de derde plaats eindigde na het duo uit Oudehaske, Jacob van der Leen en Gerrit Hendriks. Map Huisman en Yolanda Koopmans uit Gorredijk eindigde bij de dames als tweede en derde.

 

Foto boven: De deelnemers van het uitwisselingstoernooi met links voor organisator Marian Haan en naast haar de onfortuinlijke Froukje Porte van Akkrum, die in de eerste wedstrijd haar enkel verzwikte en met spelen moest stoppen.

Foto onder: Na afloop geniet Klaas Jan Akkerman met zijn teamgenoten van Akkrum van een pilsje.

20170304 Rackethal Gorrdijk AkkrumenOudehaske na afloop 500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000