16040252_ballenstapel_1200x300.jpg

17101450 oranjekoek met jubileumlogoMet een knallend muzikaal optreden van zangeres Ytsje Conradi, een barbecue en fraaie strijd om de jeugdtitels is het jubileumfeest van Tennisvereniging Akkrum een bijzonder feest geworden. Sfeervol, smaakvol, swingend en gezellig. Bijna de helft van alle tweehonderd leden kwam zaterdag 14 oktober 2017 naar het gezellig versierde park en clubgebouw.

De gezellige drukte rond de jeugdclubkampioenschappen op het park ‘s middags en de lange rij voor de barbecue ‘s avonds kenmerkten de grote belangstelling voor de feestavond. De oprichting van de tennisvereniging op 16 november 1977. Een van de eerste bestuursleden en huidig voorzitter Herman Bierma memoreerde het initiatief tot oprichting in zijn toespraak. De toast met ‘bubbels’ onderstreepte het door hem benoemde belang van een gezellige vereniging, die financieel gezond is.

De barbecue was lekker, geurig en smaakvol. Keurslager Daan Spijkerman bracht het vlees, de vegetarische pakketten, sauzen en stokbroden met zijn Italiaanse driewieler. De braai van lid en voormalig topkok Paul Muskens was er voor de vispakketjes, die dit jaar door Agnes Kruiper waren gekruid. Ze kreeg de complimenten van de kok. De salades van Anita Stokman en Gerrie Dijkstra en de sauzen van Froukje Porte (banaan) en Colette Govaars (met extra knoflook) vielen bijzonder in de smaak.

De bakkers achter de barbecue moesten even op gang komen. Een gegaarde kippenpoot en aanvankelijk ook een aantal satéstokjes en gemarineerde karbonade kwamen rap weer terug en werden met alle vreugde en plezier op de gewenste temperatuur gebracht.

Het feest met zangeres Ytsje Conradi begon rustig. Sfeervolle liedjes pasten uitstekend bij de koffie met de prijswinnende oranjekoek van bakker en oud-sponsor Marten Boonstra, die was voorzien van het jubileumlogo van de tennisclub. De meer swingende nummers gingen vergezeld van de hapjes van Elly Heerschop, Sandra Lettinga en Fransiska Mast. Een deel van de bezoekers was toen al naar huis, maar vrijwel alle aanwezigen stonden op de dansvloer. De opzwepende Ytsje Conradi kreeg de dansers afwisselend op de hurken en voluit dansend in de daarvoor niet al te ruime kantine. Mooi op tijd zette ze naar vier sets van tien nummers en een royale toegift een punt achter de viering van het veertigjarig bestaan van Tennisvereniging Akkrum.

Dubbele pech
Ronduit pech had de jubileumcommissie met het ballenkanon en de servicesnelheidsmeter. Van de laatste waren de batterijen leeg en moest Froukje Porte inderhaast een aantal nieuwe exemplaren in het dorp halen. Herman Stokman had het ballenkanon van Tennisvereniging Grou weer aan de praat gekregen met de aanschaf van een gloednieuw accu-oplaadapparaat. Hij testte het apparaat in de zijn garage en ,,ik schoot bijkans de deuken in de garagedeur, zo hard gingen de ballen’’. Tot zijn grote droefenis weigerde het kanon op de baan vervolgens alle dienst. Hij probeert het euvel alsnog te verhelpen voordat het apparaat weer terug naar Grou gaat.

 

Agenda

30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000