header-tennisballen.jpg

20171014 Jeugdclubkampioenen2017 alle deelnemers 400Tijdens de viering van het veertigjarig jubileum dag van Tennisvereniging Akkrum op zaterdag 14 oktober zijn de clubkampioenschappen voor de jeugd gespeeld. In totaal deden er 24 jeugdleden mee.  In de middag zijn alle wedstrijden gespeeld in de poules rood, oranje, groen en geel.

Om het clubkampioenschap goed te beginnen is er eerst getrakteerd op ‘40jaar TVA’ oranjekoek. Hierna hier is continu gestreden in de poules tijdens een droge maar winderige middag. Soms scheen de zon eventjes en konden de meegekomen familie de jeugd flink aanmoedigen. Om het spel meer te variëren en vanwege de grote oranje-poule werden er in de poules oranje alleen dubbel partijen en in groen zowel enkel als dubbel partijen gespeeld wat spannende partijen opleverde. Ook de strijd tussen Mila en Famke Biesheuvel in poule oranje was leuk om te zien, ze wilden niet van elkaar verliezen. Beide zusjes eindigden uiteindelijk met evenveel punten. Tussendoor zijn er nog verschillende hapjes geserveerd, zodat ook het inwendige jeugdlid niets te kort kwam.

Vanaf 17.00 was ook de servicesnelheidsmeter geïnstalleerd op veld 3. Hier heeft Wilfred Meulman de jeugd laten serveren, wat iedereen natuurlijk meerdere keren wilde proberen. Ook waren hier in alle poules prijzen te winnen.

Uitslag servicesnelheid meten:
Rood: 1. Jan Jouke Schootstra en Sjoerd Jouke Monkelbaan, beide met 32 km/uur
Oranje 1. Maarten van Steijn met 70 km/uur
Groen: 1. Bastiaan de Vries met 86 km/uur
Geel: 1. Yannick Blaakmeer met 101 km/uur

Tegen 18.00 waren alle tenniswedstrijden gespeeld. Vooral in poule Groen was het heel spannend. Hier hadden Yente Soepboer en Silka Schippers evenveel wedstrijdpunten en moest de winnaar uit het saldo gewonnen/verloren punten komen.Uiteindelijk leverde dat onderstaande uitslag op.

Rood:

1. Jan Jouke Schootstra
2. Thorsten Maurits

Oranje:

1. Norah Schippers
2. Maarten van Steijn

Groen:

1. Silka Schippers
2. Yente Soepboer

Geel:

1. Hessel Stokman
2. Lieuwe Boonstra

Hierna begon de barbecue ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van Tennisvereniging Akkrum, waar ook menig jeugdlid flink van gegeten heeft. Al met al een succesvol clubkampioenschap jeugd.

De deelnemers van poule geel, rood, oranje en groen met de prijswinnaars met de bekers. Van links naar rechts zijn dat Hessel Stokman, Jan Jouke Schootstra, Norah Schippers en Silka Schippers.

20171014 Jeugdclubkampioenen2017 400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's Noordoost.nl

 

 

Agenda

30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000