header_corona_afstand_houden_300.jpg

180009 FrieslandCup verliezersonde uitslagTennisvereniging Akkrum heeft zondag 9 september 2018 de veriezersronde in de C-poule van de Friesland gewonnen. Het team - met een aantal nieuwe gezichten - was klaar voor tien partijen tegen Tennisclub De Harkema (opgericht in 1979, zo'n honderd leden). De wedstrijd werd met 7-3 in het voordeel van Akkrum beslist, waardoor de club in de C-poule kan blijven. Harkema moet nog eenmaal strijden om degradatie tegen te gaan.

Akkrum begon voortvarend in de enkels waarbij Carlo Bloem, Taeke Westra, Sandra Lettinga en Frouke Porte weinig moeite hadden om de tegenstanders te verslaan. In de damesdubbel hadden Fransiska Mast en Sandra Lettinga tegen twee dames op leeftijd geen schijn van kans. Het Akkrummer team werd met taktische en hoge ballen volledig uit zijn spel gebracht. De damesdubbel van De Harkema was voor Klaske Bottema en Kitty Wolf een makkelijke prooi. Willem Kraaij en Herman Stokman begonnen voortvarend aan hun herendubbel. Ze hadden de eerste set met 6-2 gewonnen en een 5-2-voorsprong in de tweede set. De Harekieten begonnen toen echt te spelen, terwijl de Akkrumers fouten maakten. De tweede set werd in de tie-break in het voordeel van De Harkema beslist. Akkrum won de beslissende tie-break echter wel. De tweede herendubbel was geen probleem voor Taeke Westra en Klaas Dijkstra. In de mix-dubbel waren de dames op leeftijd (65+) weer van de partij. Zowel Klaas Dijkstra en Claudine Koers als Herman Stokman en Froukje Porte gingen roemloos ten onder.

,,Al met al een heerlijke tennisdag met prima wee. Er stond een behoorlijk wind, die vooral op baan 3 lastig te bespelen was'', aldus Herman Stokman na afloop.

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000