header-toss.jpg

190909 PietPaulusmaoptennisbanenAkkrumWeerman Piet Paulusma voorspelt een negen voor de finales van de clubkampioenschappen van Tennisvereniging Akkrum komende zaterdag. Hij deed dat tijdens de opnamen voor het SBS-weerbericht dat dinsdagavond laat wordt uitgezonden, onder andere in het programma Hart van Nederland. Het best bekeken programma van de zender - met in de hoofdrol de Friese weerman - kwam dinsdag 10 september 2019 naar de tennisbanen in Akkrum. Aanleiding waren de clubkampioenschappen van 2019, die momenteel worden gespeeld.

 Televisieopnamen werden gemaakt van de lessen van de jeugd, die tijdens de komst van de weerman net bezig waren. Sommige jeugdleden raceten op de fiets naar huis om hun clubshirt op te halen. In het groen speelden ze tijdens de speciaal ingelaste training de sterren van de hemel. Direct daarna begonnen de dames van de dinsdagavond aan hun herfstcompetitie, een kwartiertje eerder vanwege de opnamen voor Piets Weerbericht.

Trainer Wilfred Meulman werd door Piet Paulusma ondervraagd over de club. Hij vertelde onder andere over de vele activiteiten die de vereniging organiseert. ,,Zeven dagen per week is er wel wat te doen. Dat varieert van lessen en competitie tot gezelligheidstoernooien en feestavonden. Er gebeurt echt heel veel'',  aldus Wilfred Meulman.

Een groot aantal belangstellenden nam de moeite om naar de baan te komen om Piet Paulusma in levende lijven te zien. Hij kwam met de van oorsprong Russische cameraman Gosha Tchiriaev, die speciaal voor de opnamen uit Utrecht kwam. Van alle geschoten beelden maakte editor Edo Zijlstra uit Leeuwarden in een kwartier tijd twee filmpjes: eentje van anderhalve minuut en eentje van zo'n 3,5 minuut, beiden voor de late uitzending.

De juniorleden van de tennisclub hadden de dag van hun leven. Gerben Hanneke en Josephine Schootstra werden zelfs door Piet Paulusma geïnterviewd. Een aantal anderen mochten zelfs met de loodzware camera van Tchiriaev spelen en doen alsof ze aan het filmen waren. Ook de seniorleden vonden het prachtig. Ze gingen maar wat graag met de weerman op de foto. Op zijn beurt werkte Paulusma enthousiast mee.

Tijdens de opnamen ging de herfstcompetitie gewoon door. Twee damesteams speelden hun eerste wedstrijd thuis en figureerden in hun knalkleurige shirts fleurig op de achtergrond.

De keus voor Tennisvereniging Akkrum om het dagelijkse weerbericht te presenteren was voor de hand liggen. Commissielid Froukje Porte had de aanvraag gedaan en kreeg vlot een reactie. Paulusma en zijn rechterhand Edo Zijlstra hadden 's middags een vergadering in Laren en konden op de terugweg naar Leeuwarden en Harlingen vervolgens in Akkrum de opnamen maken. ,,Moai op de rûte en lekker tichteby yn Fryslân'', aldus Paulusma.

Op deze link staan meer foto's van de opnamen van Piets Weerbericht.

Foto's: Noordoost.nl

Agenda

30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000