header-tennesracket-jongeren.jpg

180909 Herfstklussendag 7Met vijftien vrijwilligers was de inzet voor de herfstklussendag van Tennisvereniging Akkrum fenomenaal. Kritiek van de overwegend grijze leden was er wel. ,,Waar blijft de jeugd?'' vroegen ze zich af. Schoffelen, harken, de bar poetsen of kleedkamers spic en span maken zijn ook taken, die heel goed door zestigminners kunnen worden uitgevoerd.

De oudere garde meende een nieuw gezicht te ontwaren in Johan Schootstra, die met stip de jongste was. Hij vertelde echter dat ie regelmatig met de bosmaaier zijn rondjes op het tenniscomplex draait. Als ie thuis aan de Ljouwerterdyk de tuin heeft gedaan, gaat ie meestal op het fietsje naar de tennisbaan om daar ook overtollig gras en andere ongerechtigheden te lijf te gaan.

Overwegend de mannelijke leden stortten zich op de geluidswal met zijn onkruidrijke begroeiing, het overtollig groen langs baan 3 en op andere plaatsen. Daar werd een flinke slag geslagen. Veel eer legde Meinard Fransen in zijn werk in de oefenkooi. Het kniehoge onkruid maakte plaats voor strak tegelwerk. De nijvere schoffelaar bood aan om met een vakkundig timmerman – ‘’Die heb ik wel nodig, want anders wordt het niks’’ – de houten betimmering op de oefenmuur te vernieuwen. Die zit nu vol met gaten. De betonplexplaten werden in op 29 juni 2011 over de oude gestucte muur getimmerd. Alex Ziel en Sjoerd de Jong zorgden daarvoor.

Het damesklussenteam gaf het clubgebouw een flinke poetsbeurt. Zo’n beetje alles werd onder handen genomen: tafels, stoelen, bar, kleedkamers, de toiletgroep. Ook de kozijnen, ramen en deuren glanzen weer alsof ze nieuw zijn.

 

9.30 uur: Meinard Fransen in de overwoekerde oefenkooi....

180909 Herfstklussendag 1

en 12.20 uur: alleen nog een paar hoopjes overbodig groen opruimen.

180909 Herfstklussendag 1

Het restant van een tennisbal in de bramenstruiken achter de oefenkooi.

180909 Herfstklussendag 1

Koffiepauze...

180909 Herfstklussendag 1

...met een stuk Akkrumer Brok.

180909 Herfstklussendag 1

 

Alex de Haan met het zeisblad van zijn vader. De zeisboom kocht ie in de winkel van Auke Rauwerda.

180909 Herfstklussendag 1

Johan Schootstra met schoffel op de kopse kant van de overwoekerde windwal.

180909 Herfstklussendag 1

Anne Hof maakt een strook achter het hek van baan drie vri van onkruid.

180909 Herfstklussendag 1

 

Cor van der Meer op de knieën voor heremoes.

180909 Herfstklussendag 1

Foto's: Noordoost.nl

Nieuws rond 40 jaar tennis in Akkrum

Heaters verwarmen tennisterras

De terrasverwarming van Tennisvereniging Akkrum brandt. Anne Hof (l) en Fred Zondervan hebben de beide branders opgehangen. Tijdens de tweede wedstrijdavond van de interne woensdagavondcompetitie wordt het jubileumcadeau uitvoerig getest.

Lees meer...
Lees alle berichten >>

Agenda

15 dec 2018    15:00 - 18:00
Pannenkoeken toernooi
21 dec 2018    19:00 -
Kerstlesserstoernooi 2018

tva winter