header-toss.jpg

Zonnepanelen tennis AkkrumHet energieverbruik van Tennisvereniging Akkrum wordt binnenkort onder de loep genomen. Een gespecialiseerd bureau voert een energiescan uit. Doel is om op de kosten te besparen. De kosten ervan, 800 euro, worden door Sport Fryslân betaald.

De energiescan wordt vrijdag 8 maart 2019 uitgevoerd door adviseur Freerk Wiersum van het bureau W2N, dat door de stichting Sportstroom – beiden in Drachten – is ingeschakeld. Aan de hand van energienota’s, bouwtekeningen en de staat van het gebouw en andere informatie maakt hij een advies.

Doel is om op relatief eenvoudige wijze besparingen door te voeren. Ook wordt bekeken welke duurzame investeringen rendabel gemaakt kunnen worden. Het bureau komt met een compleet plan. Het rapport is zodanig overzichtelijk en leesbaar opgesteld dat leden van de vereniging er ook mee uit de voeten kunnen.

De energiescan wordt gratis ter beschikking gesteld voor sportverenigingen- en stichtingen uit de gemeenten Opsterland, Heerenveen, Smallingerland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en uit de Stadsregio Leeuwarden. Dat zijn de gemeente Leeuwarden, Tytsjerksteradiel en de voormalige gemeenten Menameradiel en Littenseradiel.

Bij de foto:

Zonnepanelen op het dak van het clubgebouw van Tennisvereniging Akkrum leveren een belangrijke besparing op het stroomverbruik op.

Foto: Noordoost.nl

Agenda

15 juni 2019    16:00 - 19:30
KlaverDriejeugdtoernooi Aldeboarn
06 juli 2019    09:00 - 12:00
Klusochtend
21 sept 2019    09:00 - 12:00
Klusochtend
01 okt 2019
Boarnsterhim 2019

tva winter