header-tennesracket-jongeren.jpg

160924 CK2016 dameshoekje 2 500Na een pauze van enkele jaren organiseert Tennisvereniging Akkrum weer clubkampioenschappen voor volwassenen. De wedstrijden worden van maandag 2 tot en met zaterdag 14 september 2019 gespeeld. Vier verschillende klasses staan open voor deelname. Het initiatief voor CK2019 komt van trainer Wilfred Meulman.

Deelname is mogen in de heren dubbel, dames dubbel en gemengd dubbel. Deelnemers worden in verschillende niveaus ingedeeld. Insteek is dat beginnende tennissers ook onderling hun krachten kunnen meten. Zij worden in de beginnersklasse ingedeeld. Gevorderden komen in een eigen klasse en dat geldt ook voor half gevorderde spelers. Wilfred Meulman kijkt bij de indeling naar de kwaliteiten van alle afzonderlijke spelers, die zich aanmelden. Voor zestigplussers staat deelname in de veteranenklasse open. 

Gedurende één week tijdens het kampioenschap vervallen de lessen op maandag, dinsdag en vrijdagavond, zodat alle drie banen voor wedstrijden kunnen worden gebruikt. De kantine is alle avonden geopend. ,,We gaan er van uit dat het publiek massaal komt, zodat het een gezellige drukte op het tenniscomplex wordt’’, aldus de trainer.

Deelnemers mogen zich opgeven voor twee categorieën. Als derde set wordt een supertiebreak (tot tien punten) gespeeld. Spelers kunnen maximaal twee doordeweekse verhinderingen opgeven. Potentiële finalisten worden geacht op de laatste zaterdag (14 september 2019) te kunnen spelen.

Na afloop van de finales is er een barbecue voor deelnemers, publiek en anderen. Huisdeejays Arnold Agema en Oscar Bohlander zorgen na afloop voor swingende dansmuziek.

Rondom de Clubkampioenschappen 2019 worden diverse activiteiten georganiseerd. De organiserende commissie denkt daarbij aan een springkussen voor de kinderen en een snelheidsmeter voor de opslag. Tijdens eerdere metingen lieten leden zien dat ze de bal met hun opslag een flinke snelheid konden geven.

De CK 2019-commissie bestaat momenteel uit Wilfred Meulman, Froukje Porte, Niek van der Veen, Mark Edelijn en Alex de Haan. Voor ondersteuning op allerlei vlak zijn zij op zoek naar mensen die een handje willen helpen.

Aanmelden voor de CK 2019 kan via het aanmeldformulier op deze link.

 

Op de foto de gezellige drukte tijdens de clubkampioenschappen in 2016. (Foto: Noordoost.nl)

Agenda

Geen evenementen

tva winter