16040252_ballenstapel_1200x300.jpg

20190530 Kampioen dinsdagdames vierde klasse 450Een paar jaar hikten de dames van Akkrum 1 in de vierde klasse (afdeling 2) al tegen promotie aan, maar nu is het dan zo ver. Het team met Nicolien Koers, Gezina Koning, Jetske de Blaauw, Merel Jagersma en Froukje Porte zijn kampioen in hun klasse op de dinsdagavond 17+. Mede dank zij de YouTube-filmpjes en mentale tips in de groepsapp ter lering.

Het dinsdagavonddamesteam had slecht drie verliespunten. Grootste concurrent was Tennisvereniging Kinea uit De Knipe, die de Akkrumers in de voorlaatste wedstrijd ontmoetten. Die wedstrijd was cruciaal. Op dat moment stonden de dames twee punten voor, dus bij 3-1 zouden ze zo goed als kampioen zijn. Bij een gelijke stand behielden de Akkrumers hun voorsprong van twee punten. In vier zinderende partijen sleepten ze op de valreep de 2-2 binnen.

De laatste wedstrijd won het team van Tennisvereniging Akkrum vrij gemakkelijk. Bloemen van de tegenstander en van Tom Brouns, attente eega van Merel Jagersma. Voor het eerst behaalden alle vijf dames een ranking van 6 punt nog wat.

Als beloning gaan de vijf dames een nachtje naar Vlieland, waar ze het kampioenschap nog eens extra vieren.

Foto: Tom Brouns

Agenda

Geen evenementen

tva winter